In acest moment avem 571 retete culinare in 94 categorii!

Cele mai noi retete culinare
Ai nevoie de Flash pentru a vizualiza acest clip!
Reteta culinara pentru "Friptura de iepure" Trimis de: Georgy Rasa | Data: 28 Mar 2012
Listata in: Mancaruri cu carne / Mancaruri cu carne de iepure
Ingrediente

O spinare de iepure sau pulpele din spate, circa 100 g grasime de porc sau 100 ml untdelemn, 50-100 ml vin alb, 3-5 catei de usturoi, o ramura de cimbru, un varf de lingurita piper, o lingurita rasa de sare.

Instructiuni pentru gatit

Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rand de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea sau untdelemnul si se presara cu piperul macinat. In cratita se pun 4-5 linguri cu apa, sarea, cimbrul sau o foaie de dafin, apoi aceasta se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, acoperita chiar de la inceput, ca sa se friga carnea in vaporii formati (sa ramana suculenta).
Se intoarce din cand in cand, se stropeste intotdeauna cu sosul din cratita care se completeaza cu apa, cand scade, ca sa nu se arda zazavatul, pana ce aceasta se inmoaie; apoi se adauga vinul cu zeama de la marinare, cand scade lichidul. Durata de frigere variaza intre 1-2 ore sau mai mult, dupa cat de batran este animalul. Cand furculita intra cu usurinta in carne, pana la mijloc inseamna ca aceasta este gata; daca s-a rumenit suficient, se lasa putin descoperita, ca sa se rumeneasca pe toate partile, dupa gust. Cand este gata, in sos se pune usturoiul taiat in felii si cu acesta se stropeste friptura care, astfel se aromeaza mai intens decat daca s-ar impana cu usturoi.
Se serveste cu sote de sfecla sau de legume, cu piure de cartofi, garnitura de orez, etc. Friptura se serveste si rece.

Imaginile retetei - Tine mouse-ul deasupra pentru rasfoire in caz ca sunt mai multe imagini:

Aceasta reteta are 0 imagini.

Comentariile vizitatorilor (0):

Aceasta reteta are 0 comentarii. Adauga comentraiul tau.

 

Autentificare

Pentru a putea adauga comentarii sau retete noi trebuie sa fiti autentificat
autentificare

Facebook:

Legaturi retete:

Adauga reteta noua Contacteaza-ne in legatura cu aceasta reteta Spune unui prieten despre aceasta reteta Versiunea pentru printare

Alte retete in aceasta categorie:

Iepure cu ceapa Mancare de iepure cu smantana

Da o nota acestei retete:

Evaluare: 2.3/5 (13 voturi adaugat(e))

Comentarii:

Trebuie sa fiti autentificat pentru a putea adauga comentarii

Sari la categorie:

Norul de cuvinte cheie:
- Numar de vizualizari - 001118

 

 


 

Valid XHTML 1.0 Strict CSS valid!