Gateste bine in timp scurt


Gatitul acasa este o metoda economica sa ajuti familia sa manance bine, insa poate sa ia ceva timp. Cand nu ai timp la dispozitie – sau pur si simplu nu prea ai chef sa gatesti – cateva lucruri care te ajuta sa gatesti mai repede sunt foarte folositoare. Aceste sfaturi testate iti vor imbunatati experienta imediat.

Sfaturile acestea sunt ponturi care te ajuta sa faci mancare buna fara sa depui prea mult efort. Nu vorbim aici de mancare semipreparata totusi, ci sunt sfaturi care te ajuta sa prepari mancarea mai repede.

Sfatul numarul 1: Orezul rapid

Orezul este foarte potrivit ca garnitura pentru multe feluri principale precum puiul, vita sau legumele sote. Poti sa il mananci simplu sau cu diferite combinatii precum legume, branza si diverse arome. Daca il faci de la inceput poate sa ia ceva timp, iar orezul instant nu este la fel de bun.

Solutia este sa renunti la orezul preambalat si sa mergi pe cel preparat pe jumatate. Multe magazine vand orez congelat si fiert pe jumatate. Acesta poate fi gatit in cuptorul cu micorunde in doar cateva minute. Sau cauta un orez brun in magazin la raionul congelate pentru o masa mai sanatoasa si plina de fibre.

Inca un sfat: Pastreaza orezul care a ramas. Daca ti-a ramas ceva orez, pastreaza-l in cutie pentru a-l consuma in alta seara in saptamana respectiva. Pentru a-l gati pune-l intr-o baie de aburi pentru aproximativ 10 minute. Va fi ca si nou si va avea un gust deosebit.

Sfatul numarul 2: Piseaza usturoiul mai repede

Usturoiul proaspat adauga o savoare deosebita la multe feluri de mancare, insa uneori nu ai timp sa il pregatesti. Intr-adevar ai putea adauga praf de usturoi, insa nu da aceeasi savoare mancarii. In loc de asta incearca sa pui usturoi la borcan sau congelat cand mancarea se prepara si nu mai are mult. Daca usturoiul este la baza mancarii, mai bine ramai la usturoiul proaspat curatat si tocat pentru ca se vede diferenta dintre cele doua.

Sfatul numarul 3: Foloseste sos de chili

Vrei o aroma mai puternica fara sa stai sa masori si sa amesteci? Incearca sosul de chili. Evidentiaza gustul gratarului si da o aroma mai iute fara prea mult efort.

Sfatul numarul 4: Taie legumele mai repede

Trebuie sa tai legumele pentru o supa sau un sos? Vei avea ceva de lucru daca faci lucrul acesta manual – insa cine spune ca trebuie sa faci asta? In loc sa le tai cu mana pune ceapa, morcovii sau orice altceva de care ai nevoie in robotul de bucatarie (sau tocatorul electric) si porneste-l cate putin pana ai marimea dorita.

Sfatul numarul 5: Lasa masuri in fiecare borcan

Au fost multe situatii in care ai deschis borcanul si a trebuit sa masori cateva linguri repede, insa a trebuit sa cauti putin pana ai gasit masura potrivita? Castiga timp prin faptul ca pui acele instrumente de masurat la indemana tot timpul.


23/06/2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + 2 =