Cum sa faci cafea irlandeza


Chiar daca nu este ziua sfantului Patrick in fiecare zi, te poti bucura de o cagea irlandeza deosebita si care nu da gres, care este completata cu smantana, wiskey, ceva arome si bineinteles o cafea bine preparata.

Vei avea nevoie de:

  • Cafea (200 gr de persoana)
  • Wiskey irlandez
  • Zahar brun
  • Nucsoara
  • Lichior (optional)

Pasul 1: Cheia este cafeaua

Cheia pentru o cafea irlandeza perfecta este cafeaua insasi. Trebuie sa fie tare, dar nu amara, fina, dar nu dulce. Cel mai des este folosita prepararea prin picurare (filtru), insa poate fi folosit si stilul francez de presare cu o cafea prajita mediu spre tare. Prin faptul ca permiti intai ca pudra de cafea sa se umple de apa in loc sa fortezi apa sa treaca prin filtrul cu cafea, deschizi niste caracteristici ale cafelei subliniind aroma spre aluna.

Pasul 2: Agitata nu amestecata

Pune o cana de cafea lasand loc si pentru celelalte ingrediente lichide. Apoi, agita un shot de wiskey irlandez, o jumatate de lingurita de zahar brun si putina nucsoara presarata pana cand totul se dizolva. Poti sa agiti si o lingura de lichior pentru o senzatie de dulceata.

Pasul 3: Pune frisca

Pune frisca pana cand se umple cana; apoi, folosind o lingura mare niveleaza frisca  peste cafea. Ai grija sa nu il amesteci cu cafeaua. Ar trebui sa pluteasca.

Pentru a aduce mai mult cu un ritual, in loc sa folosesti o cana, poti pune intr-un pahar mai gros. Pune apa pe buza paharului si apoi pune granule de zahar. Cu un chibrit, aprinde marginea si lasa ca flama sa cristalizeze granulele de zahar. Ai grija sa nu strici stratul de caramel atunci cand pui celelalte ingrediente. Trebuie sa te bucuri de aceasta bautura in mod responsabil.


23/06/2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 + 9 =