Cum gatim scoicile proaspete


Scoicile sunt un aliment extrem de versatil, putand fi consumate atat simple cat si inglobate intr-o varietate de retete culinare. Desi sunt extrem de usor de gatit, o simpla greseala poate transorma o masa copioasa intr-un dezastru.

In primul rand aruncati toate scoicile deja deschise. Scoicile deschise sunt moarte de ceva timp si pot transmite bacterii foarte periculoase. Inainte de incepe sa gatiti aruncati orice scoica nu este bine inchisa.

Folositi un burete de sarma si spalati scoicile sub un jet de apa rece. Frecand scoicile cu buretele indepartati murdaria si eventuale bacterii de pe suprafata scoicii. Nu este neaparata nevoie de sapun.

Deschideti scoicile punandu-le in apa fierbine pentru 30 de secunde. Desi scoicile pot fi gatite fara a le deschide, in majoritatea retetelor culinare se folosesc scoici deschise sau doar carnea lor.

Mai puteti deschide scoicile folosind un cutit. Introduceti cutitul in articulatia scoicii, apoi ridicati usor pentru a departa tecile. Daca doriti sa coaceti scoicile puteti pastra una din teci. Daca insa reteta culinara necesita fierberea sau prajirea scoicii, aceasta trebuie curatata complet.

Fierberea scoicilor. Le puneti in apa cand aceasta clocoteste si le lasati acolo aproximativ 3 minute. Cand marginile incep sa se rasuceasca le scoateti imediat din apa fierbinte. Gatitul scoicilor in exces va produce un gust si o textura cauciucata.

Preparati un sos pe masura. Un sos foarte popular pentru scoici este zeama stoarsa de la o lamaie. Alte sosuri pot fi: unt topit cu usturoi sau patrunjel, sos de soia si ghimbir.

Recomandare: Scoicile mai mici sunt mai gustoase. Hreanul este un ingredient care merge foarte bine cu scoicile.

Avertizare: Asigurati-va ca ati inlaturat toate scoicile deschise. Daca culegeti scoicile si nu le cumparati, asigurati-va ca respectati legea.


21/06/2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + 2 =