Cum alegi carti de bucate pentru incepatori


Cele mai bune carti de bucate pentru incepatori nu ar trebui sa aiba retete extravagante, insa trebuie sa ofere o educatie de baza legata de hrana si gatit. Prima carte de bucate pentru un bucatar incepator de acasa poate sa reprezinte diferenta dintre a te bucura de o masa deosebita in familie si a renunta si a te intoarce la masa in restaurant sau fast-food.

Ce au nevoie incepatorii intr-o carte de bucate

Retete – stiu ca este evident ca intr-o carte de bucate trebuie sa fie incluse retete. Insa sunt asa de multe retete in cartile de bucate sau pe internet care pur si simplu nu functioneaza. Este foarte important pentru incepatori sa aiba retete care pot fi facute si care sunt simple, usor de urmat si garanteaza o masa minunata si consistenta.

Educatie gastronomica de baza – o carte de bucate pentru incepatori trebuie sa ofere ceva educatie gastronomica de baza. Pur si simplu nu poti sa iei reteta cu lista de ingrediente si pasii necesari ca apoi sa executi reteta. Spre exemplu, o reteta de prajitura necesita o cana de faina rasa cu un cutit. Pentru un incepator lucrul acesta s-ar putea sa nu fie atat de evident si s-ar putea sa indese faina intr-o cana si apoi sa taie motul cu un cutit. Acest pas simplu s-ar putea sa fie interpretat gresit de un incepator. Inchipuie-ti ce s-ar putea intampla in alte cazuri fara o educatie de baza.

Ghidul de echipamente de bucatarie – este foarte probabil ca un bucatar incepator sa nu aiba toate echipamentele de care are nevoie in bucatarie. Cu toate accesoriile si reclamele de pe piata, s-ar putea sa piarda bani si sa isi aglomereze bucataria cu lucruri de care nu au nevoie. Ei au nevoie de carti de bucate pentru incepatori care prezinta instrumente de bucatarie, cum sa le foloseasca si chiar sa dea recomandari privitoare la functionalitate, calitate si pret. Un alt lucru important este sa iti verifici cuptorul. De multe ori temperaturile nu sunt corecte, astfel ca daca pregatesti reteta foarte bine, dar cuptorul nu functioneaza la temperatura pe care o indica, rezultatul nu va fi cel scontat. O carte buna ii va ajuta si pe incepatori, dar si pe cei experimentati sa nu faca astfel de greseli.


23/06/2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + 2 =